Sony komt met de nieuwe Sony Reader (PRS-T1), welke voorzien is van Wi-Fi. Deze nieuwe, Nederlandse, Sony Readers bieden tevens direct toegang tot de online boekhandel van Bol.com. Zo zijn overal ter wereld Nederlandse eBooks te kopen waar een draadloze verbinding beschikbaar is.

Via het touchscreen is direct het gewenste boek te kiezen, met een swipe zijn pagina’s om te slaan en door twee vingers samen te knijpen of juist uit elkaar te bewegen is in of uit te zoomen. Wanneer je een woord in de tekst langer indrukt, is de betekenis ervan op te vragen via het ingebouwde woordenboek.

De nieuwe Readers bieden vanuit de tekst direct toegang tot Google of Wikipedia. Via een eenvoudige browser zijn compatible documenten (ePub, PDF) via Wi-Fi te downloaden. De Reader is geschikt voor veel digitale formaten, waaronder de EPUB eBook standaard plus PDF en TXT-documenten. Daarnaast zijn persoonlijke digitale foto’s op het scherm te bekijken, zijn foto’s als ‘boekcover’ te gebruiken of juist als screensaver wanneer de Reader stand-by is. Daarnaast is opgeslagen muziek te beluisteren via een hoofdtelefoon tijdens het lezen.

De Sony Reader heeft een intern geheugen van 2GB wat goed is voor ongeveer 1200 eBooks. Het interne geheugen is eenvoudig uit te breiden met een optionele microSD-kaart van 32GB. Zo zijn meer dan tienduizend boeken te raadplegen. De winkeladviesprijs van de Sony Reader (PRS-T1) is 150 euro en vanaf medio oktober beschikbaar.

PRS-T1
Weergave: 6 inch; 600 x 800 pixels
Touchscreen: Clear Touch
Levensduur batterij: Tot 1 maand
Oplaadtijd: 2 tot 2,5 uur
Geheugen: 2 GB; 1200 boeken/td]
Geheugen uitbreiding: Tot 32 GB; Micro SD-kaart
Wifi Netwerk: 1EEE 802.11 b/g/n
Afmetingen: (h x b x d) 173,0 x 110,0 x 8,9
Gewicht: 168 gram