1 min

Volgens de Duitse website Lesen.net heeft Sony besloten om zich terug te trekken uit de markt van de e-readers. Het bedrijf zal geen nieuwe modellen meer op de markt gaan brengen, de e-reader markt zou commercieel gezien niet meer rendabel zijn. Eerder besloot Sony al de Amerikaanse markt te verlaten.

Sony was het eerst bedrijf dat met een e-reader op de markt kwam, maar werd vervolgens snel ingehaald door bedrijven als Kobo en Amazon. Vooral Amazon doet op de Amerikaanse markt goede zaken met de Kindle-producten. Daarnaast kan Amazon een vollediger product bieden aangezien het ook een hele grote winkel heeft vol met e-books. De opkomst van de tablets heeft de markt voor e-books ook weinig goed gedaan. Ook al leest een e-book prettiger dan een tablet, veel mensen geven hun geld maar een keer uit en prefereren dan een tablet.

Sony zou volgens de Duitse website Lesen hebben besloten om ermee te stoppen. De Sony PRS-T3 was de laatste e-reader van Sony en er zal geen opvolger meer worden uitgebracht. De huidige voorraad van de PRS-T3 zal nog worden verkocht en dan houdt Sony het voor gezien op de markt van e-readers. Het bedrijf gaat zich waarschijnlijk meer richten op de tabletmarkt.

De zakelijke e-reader, de 13 inch DPT-S1 blijft vooralsnog wel te koop op de Japanse markt.

We hebben getracht een verklaring te krijgen van Sony Nederland maar dat is tot op heden niet gelukt. Mogelijk later vandaag.