Dell bracht enkele maanden geleden de XPS 15z op de markt, een dunne notebook met een Macbook achtig design. Een laptop die door veel Windows liefhebbers met open armen werd ontvangen. Ook Dell lijkt begrepen te hebben dat er behoefte is aan mooie dunne laptops, iets wat we alleen maar toe kunnen juichen. We kunnen nu ook melden dat Dell later dit jaar met de 14z op de markt gaat komen.

De Dell XPS 15z was al een mooie laptop, maar was nog wel vrij zwaar en werd enorm warm, zie onze review. Twee dingen die de mobiliteit van de laptop toch wel aantasten. Goed nieuws want er zit ook een 14z aan te komen.

Het grootste verschil zal zijn dat het scherm nu 15 maar 14 inch zal zijn. Verder heeft Dell hopelijk ook naar de kritiek geluisterd op de XPS 15z en ervoor gezorgd dat het gewicht flink is verminderd en de koelingsproblemen zijn opgelost. Wanneer de 14z precies op de markt komt, met welke specificaties en voor welke prijs is nog onduidelijk. We gaan er in elk geval vanuit dat de 14z net als de 15z wordt voorzien van een Sandy Bridge processor.