1 min

Over een paar uur trapt Microsoft de BUILD-conferentie af met een keynote. De hele conferentie zal volledig in het teken staan van Windows 8 en de mogelijkheden van het besturingssysteem. De deelnemers aan deze conferentie krijgen echter ook een mooi cadeau mee naar huis, welke al is uitgelekt. Het gaat om een Windows 8 tablet van Samsung.

Op de foto is een duidelijk tablet te zien van Samsung, voor hoever we het kunnen inschatten gaat het om een 10.1 inch model. Naar verluidt zou de tablet worden aangedreven door een quadcore Intel-processor en niet door een ARM-processor. Gezien de form-factor erg dun lijkt te zijn moet het wel deze processor ook een extreem laag voltage hebben wil deze voldoende koel blijven. Tot op heden heeft Intel nog geen hoge ogen weten te gooien op de tabletmarkt, wellicht zit er in deze tablets een prototype die dat wel kan doen.

Zodra de cadeaus, waarschijnlijk vanavond, zijn uitgedeeld zullen de specificaties en natuurlijk de processor snel duidelijk gaan worden. Dat het om een quadcore Intel-processor gaat is tot op heden alleen nog een gerucht en nog niet bevestigd. We wachten het af.

Het gerucht gaat overigens ook dat we vanavond de Windows 8 developer preview kunnen downloaden op de website van Microsoft. Voor meer informatie omtrent Windows 8 en de keynote verwijzen we je graag door naar onze liveblog!