1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google en chipfabrikant Intel gaan een nieuw samenwerkingsverband met elkaar aan. Google gaat het besturingssysteem Android aanpassen zodat deze geschikt wordt voor de nieuwe Atom-chips van Intel. Volgend jaar zouden de eerste Android-smartphones op de markt moeten verschijnen met Intel-processoren.

Dat zei Paul Otellini, de CEO van Intel, op de Intel Developer Forum (IDF) in San Fransisco. Intel werkt op dit moment aan energiezuinige chips, de zogeheten Medfield Atom-processoren. Intel stelt dat energieverbruik in de toekomst een steeds belangrijkere factor zal vormen voor chips dan prestaties. Daarom is Intel erop gebrand om zeer energiezuinige chips te produceren. Hiermee denkt Intel dan ook een belangrijke rol te kunnen gaan spelen in de markt voor tablets en smartphones.

Google wil hierop inspelen en gaat zijn mobiele besturingssysteem geschikt maken voor Atom-processoren van Intel. Daarom gaan Google en Intel een samenwerkingsverband aan om dit doel te bereiken en Android zover mogelijk te optimaliseren voor Intel-processoren als mogelijk is. Nu werken de meeste mobiele apparaten met ARM-chips, een grote concurrent van Intel. Intel heeft tot op heden nog geen poot aan de grond gekregen in de mobiele markt van smartphones en tablets maar dit moet echt gaan veranderen in 2012.