Onder de enthousiastelingen die graag bezig zijn met jailbreaken van Apple-producten is dit groot nieuws; er zijn maar liefste vijf userland exploits gevonden voor de iPad 2. Men verwacht dat deze exploits ook te vinden zullen zijn in de nieuwe generatie iPhone.

Jailbreak-hacker p0sixninja van de hackersgroep Chronic Dev Teaam heeft afgelopen weekend laten weten dat er maar liefste vijf userland exploits zijn gevonden in de iPad 2. Volgens p0sixninja werden er nog nooit eerder zoveel exploits in een keer gevonden. In de verklaring die de hacker deed liet hij weten er zeker van te zijn dat de iPad 2 en de nieuwe iPhone 5 te jailbreaken zal zijn met deze exploits.

Bij userland exploits zijn er gaten gevonden in de software op het apparaat. In tegenstelling tot hardware exploits kunnen userland exploits wel worden gepatched door Apple waarna deze onbruikbaar zijn. Echter betekent de vondst van maar liefst 5 lekken dat de enthousiastelingen de jailbreak een stuk eerder kunnen verwachten dan voorheen. De nieuwe jailbreak zal werken op alle nieuwe iOS-apparaten zoals de iPad 2 en waarschijnlijk ook de nieuwe iPhone. Chronic Dev Team laat weten daadwerkelijk een iPhone 5 te moeten hebben om te zien of de jailbreak werkt maar verwacht snel na de lancering een jailbreak klaar te hebben.