1 min

Samsung is met zijn Galaxy S II over de grens van tien miljoen verkochte exemplaren wereldwijd heen. Dit nieuws over het vlaggenschip van de Galaxy-lijn maakte de fabrikant afgelopen weekend bekend.

Samsung claimt dat ze sinds de release in afgelopen april inmiddels meer dan tien miljoen exemplaren van de Galaxy S II heeft verscheept. Ondanks dat dit nog niet de cijfers zijn van de iPhone, is het nog steeds een nette score. Apple haalde namelijk ruim twintig miljoen verkochte exemplaren in het tweede kwartaal alleen al. Wat echter het vermelden waard is, is dat afgelopen juli de teller nog bleef steken op een getal van vijf miljoen.

Dit betekent dus dat de smartphone in afgelopen acht weken nog eens vijf miljoen keer is verscheept. De Galaxy S II is sinds kort ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De iPhone is daarentegen al sinds het begin verkrijgbaar in de VS. Het ziet er dus naar uit dat de verkoopcijfers van het vlaggenschip van Samsung nog flink gaan stijgen nu het toestel ook in de VS beschikbaar is gekomen. De Galaxy S II lijkt in ieder geval veel mensen aan te spreken met de dual-core processor, Super AMOLED beeldscherm en Android 2.3.