Sinds gisteren is de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS beschikbaar in de vorm van iOS 5. Echter ondervinden gebruikers nogal wat problemen bij het downloaden en installeren van het de nieuwe versie.

Zo ondervind een groot deel van de gebruikers veel hinder bij het downloaden van de nieuwe versie van het populaire besturingssysteem. Door het enorme aantal gebruikers dat wil upgraden naar iOS 5 hebben de servers van Apple zware dagen, de servers gaan gebukt onder zeer zware belasting. Hierdoor klagen veel gebruikers dan ook over een zeer lage downloadsnelheid en zouden sommige downloads zelfs onderbroken worden. Gelukkig blijkt de grootste drukte inmiddels wat afgezwakt en gaan de snelheden langzaamaan weer de goede richting op.

De grote drukte rondom het nieuwe besturingssysteem heeft echter niet alleen zijn effect op het downloaden van iOS 5. Ook het installeren van het besturingssysteem op een device ondervind de nodige hinder van de drukte. Zo zouden er al de nodige installaties mis zijn gegaan en zijn er inmiddels al verschillende meldingen gemaakt van gebrickte toestellen door het fout lopen van de installatie door de drukte. In deze gevallen zou een restore van het toestel noodzakelijk zijn.

Het upgraden van je iOS-apparaat neemt wel enkele uren in beslag doordat Apple nu ook een backup gaat maken van je toestel welke in de iCloud wordt opgeslagen.

Een uitgebreide review van iOS 5 vind je hier.