Ondanks dat men veel hinder ondervond tijdens de Blackberry-storing die drie dagen duurde, had de storing van Research in Motion ook een positief effect. De storing zorgde namelijk voor een forse daling in het aantal verkeersongelukken.

Zo werden er gedurende deze drie dagen in Dubai ruim twintig procent minder verkeersongelukken gemeld dan normaal. In Abu Dhabi zakte het aantal ongevallen in het verkeer zelfs met 40 procent. Hiermee wordt pijnlijk duidelijk dat zeker in deze twee landen er nog veel te veel mensen met een mobiele telefoon achter het stuur zitten en zich hier door af laten lijden. Hiermee brengen zij zichzelf niet alleen in gevaar maar ook hun mede-weggebruikers.

Dit blijkt maar al te goed uit het recente nieuws over een veelbelovende jonge voetballer genaamd Theyab Awana. Deze jonge knul die op het punt stond om door te breken bij een grote club kwam om in het verkeer nadat hij met zijn auto op een stilstaande vrachtwagen knalde. Oorzaak van het ongeluk was dat Awana druk bezig was met zijn Blackberry onder het autorijden, hij kwam helaas om bij het ongeval.

Vooral jonge weggebruikers laten zich veelvuldig afleiden door bijvoorbeeld hun mobiele telefoon tijdens het rijden. Vaak wordt er te licht over nagedacht wat voor consequenties dit kan hebben op je rijstijl en vaardigheden bij een mogelijk opdoemende gevaarlijke situatie in het verkeer. Ondanks dat de cijfers betrekking hebben op Dubai en Abu Dhabi heeft dit nieuws ook duidelijk betrekking op Nederland waar jonge bestuurders zich met grove regelmaat af laten lijden door hun smartphone.