2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De geruchten deden al enige tijd de ronde op internet, wanneer komt NVIDIA met de nieuwe Kal-EL processor. Daar is nu een einde aan gekomen, de Tegra 3 processor zal vanaf 9 november te verkrijgen zijn. Welke fabrikant als eerste met een Tegra 3 product op de markt komt is nog even afwachten, al lijkt Asus goede kaarten te hebben.

De Tegra 3 processor is de opvolger van de Tegra 2, die in 2010 werd gelanceerd. Volgens de chipfabrikant is het de eerste mobiele quad-core processor. Jen-Hsun Huang, de CEO van NVIDIA, heeft laten weten dat de Tegra 3 vanaf 9 november te koop zal zijn. Vermoedelijk zal deze als eerste verwerkt worden in de Asus Transformer Prime tablet. Al is dit niet met zekerheid te zeggen aangezien er tegenwoordig zoveel fabrikanten tablets in ontwikkeling hebben.

In het promotiefilmpje van de nieuwe processor prijst de fabrikant de Tegra 3 om zijn snelheid, videokwaliteit en multitaskingcapaciteit. Een geweldige chip voor die-hard gamers, zo is de boodschap van NVIDIA.

De naam Kal-El is opvallend. Filmliefhebbers zullen wellicht weten dat Kal-El de naam van Superman op Krypton is. Ook de opvolgers van de Tegra 3 zullen vernoemd worden naar superhelden. Volgend jaar zal Wayne zijn debuut maken, een verwijzing naar Bruce Wayne die zich als Batman verkleedt. In 2013 zal Logan op de markt komen, een karakter uit X-Men die Wolverine als alterego heeft. En ten slotte zal de Stark-processor in 2014 zijn opwachting maken. Stark is kort voor Tony Stark, ook wel beter bekend als Iron Man.