De nieuwe mobiele processor van Nvidia, de Tegra 3, zal het uiterlijk van games op mobiele apparaten naar een hoger plan brengen. Dit stelt het bedrijf althans bij de onthulling van de nieuwe chip.

NVIDIA beweert namelijk dat zij met de nieuwe Tegra 3 in staat zijn om de kwaliteit van PC-games naar mobiele apparaten te brengen. De nieuwe processor werd vooral ontwikkeld met oog op prestaties en zuinigheid. Met deze punten in het achterhoofd is NVIDIA met de Tegra 3 op de markt gekomen. De processor is een quad-core processor met nog een extra core voor de lichtere processen. Wanneer er meer kracht nodig is zal de processor automatisch een of meer core’s activeren.

Hierdoor is de nieuwe processor een stuk zuiniger dan zijn voorgangers. Daarnaast is de Tegra 3 ook nog eens aanzienlijk sneller. Gelukkig voor ontwikkelaars hoeven zij niets aan te passen om hier van gebruik te kunnen maken. De Tegra 3 doet dit proces namelijk uit zichzelf. Asus heeft met haar Transformer Prime de primeur gekregen van NVIDIA. Deze tablet zal als eerste met de Tegra 3 processor op de markt komen en is vanaf december verkrijgbaar.