2min Devices

Tegra 4 nog steeds gepland voor 2012

Ondanks dat 2011 al op zijn eind loopt en de eerste producten met een Tegra 3 processor nog op de markt moeten komen, heeft NVIDIA haar Tegra 4 nog steeds gepland staan voor halverwege 2012.

Tegra 4 nog steeds gepland voor 2012De Tegra 3 zal voor het eerst op de markt komen in de Asus Transformer Prime welke in december 2011 op de markt zal komen in de Verenigde Staten. Echter had de fabrikant van de chip dit graag anders gezien. NVIDIA had haar Tegra 3 chip namelijk in augustus klaar maar wegens vertragingen in het verschepen van de chip zal de Tegra 3 pas eind 2011 op de markt verschijnen. Deze zal dus, wanneer alles volgens de planning verloopt, al snel opgevolgd worden door de Tegra 4.

Deze zal naar verwachting medio 2012 klaar zijn en zal in de tweede helft van 2012 al op de markt verschijnen in tablets en smartphones. Er wordt verwacht dat NVIDIA haar nieuwe chip met de codenaam Wayne zal tonen op het Mobile World Congres in Barcelona. Dit congres vind plaats in februari 2012. Naar alle waarschijnlijkheid zullen fabrikanten als Qualcomm en Texas Instruments daar ook hun nieuwe chips laten zien.

De nieuwe processor wordt volgens het 28nm procedé gebakken en zal naar verwachting multi-core zijn. Mogelijk zullen van deze nieuwe processor meerdere versies op de markt komen in de vorm van dual-core en quad-core processoren.

Bron:Fudzilla