1 min Devices

Samsung brengt SDK uit voor S Pen Galaxy Note

Samsung heeft voor de zogenoemde S Pen een SDK uitgebracht, een software development kit. Deze stond gepland voor december maar is nu al te downloaden van de Samsung Developers website.

Samsung brengt SDK uit voor S Pen Galaxy NoteMet deze SDK wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om de functionaliteiten van deze pen te verwerken in hun eigen applicaties. Met de SDK voor de S Pen zullen ontwikkelaars bijvoorbeeld CanvasView, Pen Setting Popip, Eraser Setting Popup en Undo/Redo in hun eigen applicaties kunnen verwerken. Deze functies hebben vooral betrekking op het maken van tekeningen, schetsen en geschreven notities.

Met de Galaxy Note probeert fabrikant Samsung het gat op te vullen tussen de smartphone en tablet. Met een schermafmeting van 5,3 inch is de Galaxy Note een stuk groter dan een smartphone maar kleiner als de gemiddelde tablet, een soort hybride dus. Tot op heden was de meegeleverde S Pen slechts in enkele applicaties van Samsung zelf te gebruiken. De komst van de SDK moet hier echter verandering in gaan brengen.

Bron:Samsung Developer