1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De Samsung Galaxy S IV komt in april en zou, net als de Note-smartphones en -tablets, voorzien worden van een stylus om tekeningen en notities te maken. Samsung zou van plan zijn om de S- en Note-series met elkaar te verenigen. Een woordvoerder van Samsung zou het nieuws over de S Pen inmiddels al bevestigd hebben.

Samsung bracht in het verleden verschillende toestellen uit de Note-serie uit. Naast de opvallend grote schermen bij de smartphones, was ook de S Pen zeer kenmerkend. In de loop der tijd heeft Samsung veel extra functies ontwikkeld voor de stylus. Dankzij deze functies weet de Note-serie zich werkelijk te onderscheiden van andere telefoons van Samsung of de concurrentie.

Volgens eerdere geruchten bevat de Galaxy S IV een AMOLED-scherm van 5 inch, een quad-core Exynos 5440-chip, of een ARM Cortex A15-chip met een zuinige A7-chip. Het schieten van foto’s wordt afgehandeld door een camerasensor met een maximale resolutie van 13 megapixel. De Galaxy S IV wordt wat dikker dan zijn voorganger, namelijk 9,2 millimeter.