De Xbox 360 van Microsoft maakt zich op voor een grote update van de interface van de console. Morgen zal namelijk de Metro-interface zijn intreden doen op de populaire console.

Deze nieuwe interface brengt nogal wat nieuws naar de console. Als speler zal je als eerst de nieuwe interface opvallen. Deze is namelijk flink op de schop gegaan om een algemener "Windows-uiterlijk" te krijgen. De nieuwe interface zal namelijk flink op Windows 8 en Windows Phone 7.5 lijken, Microsoft wil namelijk meer eenheid in haar producten. De interface zal dus opgezet zijn uit de inmiddels bekende "tegels".

Daarnaast vinden we nieuwe intergratie van Microsoft’s eigen zoekmachine Bing en verbeterde Kinect-besturing. Dit laatste gaat na de update namelijk ook via stemcommando’s. In de Kinect-camera is namelijk ook een microfoon geplaatst. Na het installeren van de update kan je dus ook praten tegen je Xbox 360. De bewogen besturing die we al langer kende van de Kinect is daarnaast ook nog eens fors verbeterd. Ook zijn er bepaalde opdrachten nu uit te voeren via een Windows Phone.

Een feature waar voorlopig alleen in de Verenigde Staten gebruik van te maken is, is de toegang tot (betaalde) films, series en tv-shows. Met deze stap probeert Microsoft meer van de Xbox 360 te maken dan alleen een spelconsole. Daarnaast zien we nog enkele andere features als bijvoorbeeld opslaan in de cloud voor Gold-abonnees en zou de Xbox 360 ook iets sneller opstarten dan voorheen. Al met al een grote en waarschijnlijk goede update.