1 min

Toshiba heeft zojuist bekendgemaakt dat het de Toshiba REGZA 55X3 deze maand nog in Japan op de markt brengt. Het bijzondere aan deze 55 inch televisie is dat het een 3D-tv is waarbij je geen 3D-bril nodig hebt. De televisie is daardoor wel iets duurder, namelijk 7999 euro. De televisie zal ook in Europa beschikbaar komen, wanneer precies is nog onduidelijk.

De nieuwe Toshiba REGZA 55X3 is een Quad Full HD televisie (QFHD) wat betekent dat deze een resolutie heeft van 4096×2160 pixels. De televisie maakt gebruik van hetzelfde scherm als in de Toshiba ZL2 welke in september was te zien op de IFA-beurs in Berlijn. Ook de CEVO Engine en de Face Tracking technologie zijn aanwezig in dit scherm.

De televisie past het beeld aan op basis van het aantal mensen dat naar de televisie kijkt en in welke hoek zij zitten voor de televisie. Deze techniek werkt in de praktijk erg goed en is prettiger dan met het hele gezin een 3D-bril opzetten. Het enige wat nog tegenvalt is de prijs, mensen die van gadgets en nieuwe technologie houden moeten diep in de buidel tasten voor deze televisie, aangezien 8000 euro nog steeds een heel stuk meer is dan je voor een andere high-end televisie betaald op dit moment.