ASRock heeft met het Fatal1ty X79 Professional Model-moederbord een nieuw topmodel toegevoegd aan haar assortiment met Sandy Bridge-E moederborden. Het moederbord van ASRock richt zich specifiek op gamers.

Wanneer je namelijk een zeer uitgebreid moederbord wil hebben met meer dan voldoende ruimte om over te kunnen klokken en daarnaast een uitgebreid systeem hebt welke veel aansluitingen vereist zit je bij het nieuwe moederbord van ASRock goed. Wie namelijk bereid is om wat meer te betalen, krijgt daarvoor een Fatal1ty-moederbord terug. Deze lijn binnen ASRock staat gelijk aan goede prestaties, een uitgebreide featureset en genoeg potentie voor overklokkers.

Wanneer we kijken naar de aansluitmogelijkheden van het moederbord vind je bijvoorbeeld tien SATA-, vier USB 3.0-, zes USB 2.0- en twee eSATA poorten. Daarnaast ondersteunt het moederbord Quad-CrossFireX en Quad-SLI. Het nieuwe bord van ASRock beschikt daarnaast over vier DDR3-sloten welke geschikt zijn voor modules met klokfrequenties tot 2400 MHz. Daarnaast is de UEFI Bios voorzien van zeer veel instelmogelijkheden. ASRock heeft het bord nog niet officieel gelanceerd maar zal waarschijnlijk op korte termijn met uitgebreide informatie en prijzen komen.