2min Devices

Roadmap Windows Phone uitgelekt

Het is bekend wanneer Microsoft de volgende updates voor Windows Phone lanceert. Eerst zal Tango zijn opwachting maken in het tweede kwartaal van 2012, een half jaar later zal Apollo zijn grote opwachting maken.

Roadmap Windows Phone uitgelekt Dat blijkt uit de uitgelekte roadmap waar de website WMPoweruser over beschikt.

Volgend jaar oktober zal Microsoft eerst Tango introduceren. Deze update is bestemd voor de zogeheten low-end handsets met Microsofts besturingssysteem, of ‘producten met de beste prijzen’ zoals het computer- en softwarebedrijf het omschrijft. Deze update richt zich op hard groeiende markten zoals China en India. Waarschijnlijk zal Tango dan ook niet overal geïntroduceerd worden.

De daarop volgende update, Apollo, is er een waar veel Windows Phone-gebruikers naar uit kijken. Deze is bestemd voor high-end toestellen die op Microsofts besturingssysteem draaien. Hiermee is het mogelijk om mobiele telefoons met dual-core processoren en HD-schermen uit te rusten. Microsoft verwacht dat hiermee de vraag naar hun besturingssysteem over de gehele linie zal stijgen, maar in het bijzonder de zakelijke markt. Toch zullen we nog tot het vierde kwartaal van 2012 moeten wachten voordat deze beschikbaar is.

De kans bestaat ook nog dat de lancering van Apollo te laat komt. Om te kunnen concurreren met iOS en Android is het essentieel dat Microsoft deze update zo spoedig mogelijk lanceert. De grote vraag is nu of het vierde kwartaal van 2012 niet wat te laat is, uiteindelijk staat de concurrentie ook niet stil.

Bron:WMPoweruser