Microsoft heeft tijdens een MSDN presetentie genaamd ‘The Next Generation of Development’ in Hong Kong bekend gemaakt dat de Windows Phone Tango update een kleintje zal zijn, welke voornamelijk bedoelt is voor Aziatische landen.

De Tango update van Windows Phone 7 zal worden uitgebracht na de Mango update. Het is dus niet, zoals eerdere geruchten deden beweerde, een volgende grote update voor Windows Phone. De update is vooral gericht op hard groeiende markten zoals China en India en zal voornamelijk gericht zijn op de goedkopere low-end toestellen van onder andere Nokia en ZTE. Of de Tango update ook in Europa en de Verenigde Staten uit komt is nog onduidelijk. Tango zal voornamelijk betere integratie bieden met Bing voor de landen waar dit nog niet beschikbaar is.

De volgende grote update van Windows Phone krijgt de naam Apollo en deze wordt pas verwacht in 2012. Waarschijnlijk zal met de Apollo update het besturingssysteem ook de naam Windows Phone 8 gaan krijgen. Er wordt al druk gespeculeerd dat de Apollo update daarom vrijwel gelijktijdig op de markt zal komen als Windows 8. Microsoft heeft hier echter nog niet over bekendgemaakt.

Op dit moment ligt de aandacht nog vooral op de Mango-update. Begin september worden veel officiële aankondigingen van nieuwe Windows Phone Mango toestellen verwachten, ook heeft Microsoft eerder deze week de Marketplace opengesteld voor applicaties die werken op de Mango SDK.