2min Devices

Windows Phone 7 licentie kost 18 tot 24 euro

Een topman van het Chinese bedrijf ZTE heeft aan de website TrustedReviews laten weten dat een Windows Phone 7 licentie ongeveer 15 tot 20 pond kost per toestel. Dat is omgerekend zo’n 18 tot 24 euro.

Windows Phone 7 licentie kost 18 tot 24 euroBij de lancering van de ZTE Tania in Londen, liet de portfolio manager van ZTE weten dat de Windows Phone toestellen van het merk iets duurder zijn vanwege de licentiekosten die het bedrijf moet betalen aan Microsoft voor elk Windows Phone toestel.

Bij de goedkopere Windows Phone toestellen kan het dus betekenen dat 10 procent van de kostprijs de licentiekosten zijn aan Microsoft. In vergelijking met Android is dit een hoop geld aangezien Google dit besturingssysteem gratis ter beschikking stelt. Google hoopt dit uiteindelijk terug te verdienen met de Android Market en de apps die gebruik maken van Google’s adverentiedienst.

Hoewel Android in principe gratis is zijn er wel veel fabrikanten die ook voor elk Android-toestel licentiekosten betalen, niet aan Google de maker van Android, maar aan Microsoft. Microsoft heeft namelijk een ruimte patentcollectie waar Android hoogstwaarschijnlijk inbreuk op maakt. Om rechtszaken te voorkomen kiezen vrijwel alle fabrikanten ervoor om met Microsoft te schikken en betalen ze allemaal een bedrag per verkocht Android-toestel.

Het bedrag grote fabrikanten als Samsung, HTC en LG betalen per verkocht Android-toestel aan Microsoft lopen zeer uiteen. Zo zijn er geruchten dat HTC bijvoorbeeld 5 dollar per verkocht Android-toestel betaald aan Microsoft, andere geruchten zeggen dat de fabrikanten maximaal 50 cent per verkocht toestel aan Microsoft betalen.

Bron:Trusted Reviews