1 min

Fabrikanten van smartphones vinden Windows Phone geen goed alternatief voor Android vanwege de licentiekosten die Microsoft rekent. Ook de dominantie van Nokia bij dat platform zou meespelen, zo meldt een bron van Digitimes.

Er zijn maar enkele fabrikanten die Windows Phone-toestellen maken. Naast Nokia, dat veruit het grootste aandeel heeft, zijn dat Acer, HTC, Huawei en Samsung. Die fabrikanten hebben echter slechts enkele toestellen gelanceerd, waar Nokia de markt momenteel verzadigt met een veelvoud aan apparaten. De Finse fabrikant heeft voor Windows Phone 8 de Lumia 520, 620, 720, 820 en 920 uitgebracht. In Amerika kan men ook nog de Lumia 928 kopen en volgend kwartaal wordt ook de Lumia 925 uitgebracht, naast een nog aan te kondigen toestel.

Ook het feit dat de consument eerder warmloopt voor Android speelt mee bij de overwegingen van fabrikanten. Bovendien moeten fabrikanten hoge licentiekosten betalen wanneer dat vergeleken wordt met Android, waarvan het gebruik in de basis gratis is.