Intel heeft een extra verzekering geïntroduceerd speciaal voor overklokkers. Klanten die vaak hun processor overklokken kunnen een speciale verzekering afsluiten dat ze een nieuw exemplaar krijgen mocht de processor het begeven tijdens het overklokken.

Intel gaat van start met een testperiode voor de zogenaamde Performance Tuning Protection verzekering. Met deze verzekering die tussen de 20 en de 35 dollar zal gaan kosten koopt de klant een extra stukje garantie. Wanneer de processor wordt overklokt en deze het vervolgens begeeft zal Intel een nieuw exemplaar leveren.

Het overklokken van een processor houdt in dat de gebruiker de kloksnelheid van de processor kunstmatig omhoog schroeft waardoor de processor betere prestaties kan leveren. De snelheden die hiermee behaald kunnen worden staan buiten de specificaties van de fabrikant. Zij zijn normaliter dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het overklokken. Intel komt nu als eerste fabrikant met een verzekering waarmee eenmaal een nieuw exemplaar wordt verschaft. Processoren die hiervoor in aanmerking komen zijn de types K en X maar ook de boxed processor met de LGA2011 socket.

De overklokgarantie geldt verder alleen binnen de normale garantieperiode van drie jaar. Daarnaast kunnen kapotte procesoren pas 30 dagen na aankoop ingeruild worden. Dit heeft te maken met de tijd die Intel nodig heeft om de administratie van de verzekering te verwerken.

Op dit moment is de verzekering voor 6 maanden lang te koop als een soort testfase. De verzekering kan via het internet worden aangeschaft of via vier resellers in Noord-Amerika en Groot-Brittannië. In februari zullen er meer resellers worden aangewezen waarbij de verzekering afgesloten kan worden.