1 min

De Windows Phone Marketplace is goed bezig, inmiddels staat de teller met het totaal aantal apps op 60.000. Dat is 10.000 meer in nog geen maand tijd. Ontwikkelaars lijken dus goed warm te lopen voor het Windows Phone platform van Microsoft.

Als we de cijfers goed bekijken dan had de Marketplace slechts 25 dagen nodig voor 10.000 nieuwe apps. Als we verder terug gaan kijken naar bijvoorbeeld de groei van 40.000 naar 50.000 apps, dat duurde ongeveer 40 dagen. De Windows Phone Marketplace groeit dus alsmaar sneller wat een goed teken is voor Microsoft.

In totaal zouden meer dan 15.000 verschillende uitgevers applicaties hebbben toegevoegd aan de Windows Phone Marketplace. Al met al kan gesteld worden dat het Windows Phone platform nu in een positieve spiraal zit. De volgende zet ligt waarschijnlijk dan ook weer bij de fabrikanten om met nog meer mooie smartphones op de markt te komen. Eind volgende maand zal op de Mobile World Congress duidelijk worden wat we het komende half jaar kunnen verwachten.