2min Devices

Apple biedt tweedehands producten aan in Nederland

Na de Verenigde Staten gaat Apple ook gereviseerde apparaten te koop aanbieden in Nederland. Consumenten die Apple-producten willen aanschaffen maar niet de volle pond willen betalen, kunnen tegen een gereduceerd tarief deze producten straks kopen op de website van de Apple Store.

Apple biedt tweedehands producten aan in NederlandApple heeft op haar website een nieuwe sectie toegevoegd genaamd ‘Speciale aanbiedingen’. Hier kunnen consumenten een gereviseerde iPod, iPad of Mac-accessoires kopen.

Omdat het om tweedehandsproducten gaat, is de prijs naar beneden bijgesteld. Zo kun je bijvoorbeeld al een iPad 2 met WiFi en 16 GB aan opslagcapaciteit kopen voor een bedrag van 399 euro. In de winkel kost deze nieuw 479 euro. Naast tablets kun je hier ook een gereviseerde iPod Touch en iPod Nano kopen. De website biedt op het moment van schrijven geen gereviseerde Mac-accessoires aan.

Naast de pagina Speciale aanbiedingen heeft Apple tevens een pagina ‘Opruiming’. Ook voor deze pagina geldt dat Apple momenteel nog geen producten hieraan heeft toegevoegd. Belanghebbende klanten doen er verstandig aan om deze pagina’s goed in de gaten te houden.

Om potentiële kopers gerust te stellen belooft Apple dat alle producten die op deze pagina worden aangeboden aan een streng revisieproces zijn onderworpen om zo "aan de hoge kwaliteitseisen van Apple" te voldoen. Wel waarschuwt het elektronicabedrijf dat de producten een beperkte garantieregeling van één jaar kennen. Deze kun je verlengen door het AppleCare Protection Plan aan te schaffen.