min

Tags in dit artikel

,

Met het oog op de lancering van de nieuwe iPad is het vanaf woensdag mogelijk een vergoeding te krijgen voor je ‘oude’ iPad 2. Apple biedt via het ‘Reuse and Recycling-programma’ een vergoeding in de vorm van iTunes-bonnen. Vooralsnog is het programma alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk maar mogelijk komt het ook naar Nederland.

De mogelijkheid om hardware via het recycle-programma in te wisselen voor iTunes-bonnen bestaat al langer, maar de iPad 2 was hier nog geen onderdeel van. Met de komst van de nieuwe iPad is daar nu verandering in gekomen. De iTunes-bonnen kunnen echter alleen ingewisseld worden in de online winkel van Apple.

De waarde van de producten kan via een speciale pagina worden berekend. Apple brengt de ingekochte apparaten hierna weer in goede staat en worden via de online winkel weer doorverkocht.

Op dit moment is het hoogste bedrag dat Apple uitkeert 320 dollar, omgerekend 245 euro. Het gaat hierbij wel om het meest luxe model van de iPad 2 met 64 GB opslag, WiFi en 3G. Ook oude Apple en niet-Apple producten kunnen worden ingeruild, al moeten deze laatste wel beschikken over een chip van Intel of AMD.

Op dit moment is in Nederland nog niet mogelijk om de iPad 2 in te ruilen, maar hier is de nieuwe iPad dan ook nog niet te bestellen.