1 min

Apple heeft de inruilservice voor iPhones en iPads uitgebreid, voorheen kon je toestellen alleen online inruilen maar dat kan nu ook in de officiële Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en binnenkort Den Haag. Je kan voor een oud toestel geld terug krijgen of korting op een nieuw toestel.

Apple biedt nu de mogelijkheid om je oude toestellen in de Apple Store in te ruilen en daar nog geld voor terug te krijgen, voorheen was dit alleen online mogelijk.. Zo krijg je voor een werkende maar gebruikte en bekraste iPhone 4 nog 79,50 euro terug, voor een iPhone 5 krijg je in dezelfde toestand nog 177 euro terug. Het alternatief is uiteraard via Marktplaats je oude toestel verkopen, wat in sommige gevallen meer kan opleveren, maar ook meer tijd en moeite kost.

De Apple resellers zoals iCentre en aMac doen niet mee aan het recycle-programma van Apple maar hebben hun eigen programma. Ook zijn er telecomproviders die bij het verlengen van je abonnement graag je toestel terugnemen tegen een fikse korting.

Mensen die een Macbook of iMac hebben kunnen ook gebruik maken van het recycleprogramma van Apple, maar niet voor alle modellen wordt nog geld geboden.