Panasonic heeft zijn tweede Eluga-smartphone aan het grote publiek getoond op de Mobile World Congres in Barcelona, de Eluga Power. Het gaat om een 5 inch toestel met een 720p scherm. Het toestel is wederom voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Deze 5 inch Eluga Power-smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon S4 dual-core processor die is geklokt op 1,5 GHz. Hiermee is de Eluga Power een stuk sneller dan de eerder geïntroduceerde Eluge van 4,3 inch, welke beschikt over een 1 GHz dual-core processor.

Ook dit toestel heeft een zwart en langwerpig design en is volgens Panasonic stof- en spatwaterdicht. Als we kijken naar de overige specificaties dan zien we een 8 Megapixel camera aan de achterzijde, 8 GB aan opslagcapaciteit, een NFC-chip, een schermresolutie van 1280×720 oftewel 720p. Het toestel is slechts 9,3 mm dik en weeg slechts 133 gram.

Tot slot is er een 1800 mAh batterij aanwezig in het toestel die binnen een half uur tot 50 procent kan worden opgeladen en binnen een uur tot 80 procent, aldus Panasonic.