1 min

Hoewel Panasonic absoluut geen grote naam is als het op smartphones aankomt, zou je dat de laatste tijd even niet zeggen. Eerder kwam het Japanse bedrijf al met een smartphone met indrukwekkend dunne randen rondom het scherm, nu is een smartphone met een zoomlens van Leica aangekondigd.

De Panasonic Lumix CM1 gaat de directe concurrentie aan met de Samsung Galaxy K Zoom (review), eveneens een smartphone met een flinke zoomlens op de achterkant. Panasonic maakt gebruik van een f/2.8-lens van het merk Leica, een producent van hoogwaardige camera’s.

Ook heeft de Lumix CM1 een camerasensor van maar liefst 1 inch aan boord, waarmee foto’s in 20 megapixel worden vastgelegd, video’s gaan tot Ultra HD-resolutie. De meeste smartphones hebben een sensor die nog niet eens half zo groot is. Ook de sensor in de Galaxy K Zoom meet slechts 0,44 inch.

De Lumix CM1 is verder voorzien van Android 4.4 KitKat, ondersteuning voor 4G, een Full HD-scherm van 4,7 inch een 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte, verder uit te breiden met een microSD-kaartje.

Het is nog onduidelijk of de Lumix CM1 ook in de Benelux zal worden verkocht. De adviesprijs bedraagt in Duitsland zo’n 900 euro.