1 min

HTC heeft vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona de nieuwe smartphones voor in elk geval dit voorjaar gepresenteerd. Drie stuks allemaal uit de HTC One Serie. Echter zijn dit allen Android-toestellen en geen Windows Phone-toestellen. In een reactie laat Kouji Kodera, Chief product officer bij HTC, weten dat HTC pas met nieuwe Windows Phone toestellen komt als Windows Phone 8 beschikbaar is.

HTC wacht dus tot de volgende nieuwe versie van Windows Phone voordat het met nieuwe Windows Phone-toestellen op de markt komt. Microsoft heeft inmiddels al laten weten dat de Apollo-update Windows Phone 8 zal zijn. De verwachting is dat deze update pas na de zomer beschikbaar komt, het komende half jaar hoeven we dus geen nieuwe Windows Phone-toestellen van HTC te verwachten.

Wel kunnen we er zeker van zijn dat HTC weer van de partij is als Windows Phone 8 op de markt komt. De grote vraag is of HTC dan doorgaat met haar Titan en Radar-lijn of dat het een compleet nieuwe serie komt. De HTC Titan II die tijdens de CES in Las Vegas werd getoond, zal alleen beschikbaar komen in landen met een LTE-netwerk. Daar valt Nederland voorlopig nog niet onder.