2min

CNBC meldde vandaag via Twitter dat de quad-core iPad 3 met 4G LTE ondersteuning volgende week zal worden onthuld in New York. Nou, dat klopt dus niet, want de iPad 3 wordt volgende week woensdag 7 maart onthuld in het Yerba Buena Center for the Arts in San Fransisco.

De recente lanceringen van Mountain Lion en het Educatie evenement vonden plaats in New York, maar Apple houdt de presentatie van de iPad 3 gewoon weer aan de westkust in San Fransico. Verschillende grote Amerikaanse media hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen en zullen erbij zijn.

De iPad 3 krijgt naar verwachting een nieuwe processor met 4 cores (ofwel quad-core) en een scherm met minimaal een HD-resolutie. Hiermee zou Apple veel concurrenten met Android-tablets weer te snel af zijn en voorop lopen op de tabletmarkt. Of deze specificaties ook kloppen weten we volgende week woensdag pas. Helemaal zeker is het overigens nog niet dat de iPad 3 wordt gepresenteerd, dat stond niet op de uitnodiging, maar gezien de vorige iPads ook in maart zijn aangekondigd ligt het wel voor de hand.

Inmiddels zijn er ook geruchten over een nieuwe Apple TV settopbox die mogelijk wordt onthuld tijdens dit evenement. Het gaat hierbij dus niet om een compleet televisie toestel waarover werd gesproken in de biografie van Steve Jobs, maar over een klein kastje voor onder de TV, net zoals de bestaande Apple TV. De grootste vernieuwing in de Apple TV zou een nieuwe processor zijn die betere prestaties biedt.