2min

Tags in dit artikel

, , ,

De geruchtenmachine is weer vol op stoom. Volgens de Japanse website Macotakara organiseert Apple begin februari een evenement waar het de iPad 3 zal tonen en een demo van iOS 5.1 zal geven. Vanaf maart zou Apple’s nieuwste tablet in de schappen moeten liggen.

De Japanse website zegt zich te baseren op Amerikaanse en Aziatische Apple-leveranciers. Geruchten die eerder de ronde deden noemden eveneens maart als lanceringsdatum voor de nieuwe iPad, maar er zijn ook afwijkende data genoemd. Zo deed er eind vorig jaar een gerucht de ronde waarin februari werd genoemd als lanceringsmaand voor Apple’s iPad 3. Ook de tweede helft van 2012 is al meer dan eens genoemd.

Maart klinkt overigens niet zo heel vreemd in de oren. Apple lanceerde de iPad 2 eveneens in die maand. Er zou dan precies een jaar tussen de iPad 2 en iPad 3 zitten. Daarnaast heeft de Japanse website wel vaker voorspellingen gedaan die achteraf correct bleken te zijn, zoals de introductiedatum van de iPad 2. Daarnaast circuleren er berichten dat Pegatron en Foxconn al begonnen zijn met de productie van de iPad 3.

Niet alleen over de lanceringsdatum doen de wildste verhalen de ronde. Ook over de technische specificaties zijn her en der op internet verhalen opgedoken. Zo beschikt de nieuwe iPad 3 naar verluidt over een HD-scherm met een resolutie van 2048×1536 pixels, een quad-core processor en biedt het ondersteuning aan LTE-netwerken (4G).

Morgen organiseert Apple een ‘educatief evenement’ waar het naar alle waarschijnlijkheid toeschouwers zal informeren over iBooks en iTunes U.