2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag is het dan zo ver, de lang verwachte opvolger van de iPad 2 wordt aangekondigd. Volgens de laatste geruchten zal het echter niet gaan om een tablet met een quadcore-processor. Apple zou van plan zijn om de nieuwe iPad te introduceren met een verbeterde versie van de A5-SoC. Ook de Apple TV zou een opvolger krijgen.

Tot de persconferentie zullen we je vandaag niet meer storen met nieuws over de nieuwe iPad, tenzij er zaken worden bevestigd vanuit Apple, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. De iPad 3 of iPad HD zal hoogstwaarschijnlijk voorzien zijn van een scherm met een hoge resolutie (2048×1536), maar niet met de quadcore A6-SoC. Dit gerucht hebben we inmiddels al vaker vernomen, maar het wordt nu bevestigd door bronnen dichtbij Apple. De nieuwe iPad krijgt de A5X-SoC, een verbeterde versie van de A5, waarbij voornamelijk de GPU onder handen is genomen. Het lijkt er op dat Apple de A6-SoC achter de hand houdt voor de volgende iPhone. De nieuwe iPad kan ook rekenen op een groter werkgeheugen en er zullen naast 3G-versies ook LTE-varianten uit worden gebracht voor gebruik met 4G-netwerken.

Wat betreft de nieuwe versie van de Apple TV zijn de details minder voorhanden. De nieuwe versie van Apple’s ‘hobby’ zal waarschijnlijk 1080p-ondersteuning krijgen en zal uiteraard kunnen samenwerken met de verschillende iDevices voor videostreaming en mirroring. Ook ondersteuning voor Mountain Lion’s streaming-functies zal niet ontbreken.

De persconferentie van Apple zal om 19:00 Nederlandse tijd beginnen. Of er een livestream zal zijn is onbekend.