1 min

De volgende versie van Office zal voorzien zijn van de nieuwe Metro-interface, aldus Microsoft-CEO Steve Ballmer. De Metro-interface is de nieuwe interface van Windows 8, welke ook vergelijkbaar is met Windows Phone. De Metro-interface, die Microsoft in Windows 8 invoert, kan Office beter laten werken op tablets. Voor Windows Phone 7 bestaat er al een mobiele versie van Office ontworpen in de Metro-stijl.

Office is voor het laatst in 2007 veranderd qua uiterlijk. De interface die destijds werd geïntroduceerd wordt ook wel de ribbon-interfface genoemd. Een brede balk met meer content gerelateerde opties was volgens vele een grote vooruitgang. Microsoft voert de ribbon-interface nu door in steeds meer Windows-programma’s. In maart publiceerden enkele sites al uitgelekte screenshots waarin een vroege build van Office met enkele Metro-elementen in e-mailclient Outlook waren te zien. Ook het bestandsbeheer (via de Windows Verkenner) in Windows 8 krijgt een ribbon.

Wanneer de volgende versie van Office wordt uitgebracht heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt. Het is mogelijk dat de nieuwe versie tegelijk met de release van Windows 8 wordt gepubliceerd. Ook werden Office 2007 en Windows 7 gelijktijdig uitgebracht. Ballmer houdt vragen over de planning af met de mededeling dat Microsoft met meer informatie over de Metro-versie van Office komt als het bedrijf daar klaar voor is.