Eerder deed het bericht de ronde dat de Samsung Galaxy S II bezitters morgen hun toestel zouden kunnen updaten naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Samsung heeft nu in een reactie laten weten dat dit bericht onjuist is en de update morgen niet beschikbaar komt.

De update zou volgens het eerdere bericht vanaf zaterdag via Samsung’s eigen Kies software worden aangeboden, dit programma dient geïnstalleerd te worden op een Windows pc of Mac. Ook zou deze update mogelijk binnen te halen zijn via de update-functie van het toestel zelf, zonder koppeling met een pc.

Samsung lijkt helemaal klaar te zijn voor de update zo staat er ook al een FAQ online. Toch wordt er ontkend dat de update morgen beschikbaar komt. Hoewel Samsung geen andere datum noemt, achtten wij de kans groot dat de update wel zeer binnenkort beschikbaar komt. In de korte FAQ die Samsung online heeft staan wijst het op een aantal voordelen die Android 4.0 ICS met zich meebrengt ten opzichte van Android 2.3 Gingerbread. Onder andere de toevoeging om het toestel te ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning, de mogelijkheid voor gebruikers om het dataverkeer bij te houden, verbetering van multitasking en een aantal verbeterde applicaties.

Samsung benadrukt dat het na de ICS update mogelijk is dat er gebruikersgegevens verloren gaan. Telefoonboek, berichten en foto’s vallen hier echter niet onder, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf raadt klanten aan om van te voren altijd een back-up te maken.