Een betaling doen via een mobiel platform blijkt de laatste tijd behoorlijk in trek. In de afgelopen zes maanden is het aantal mobiele betalingen wereldwijd gezien namelijk bijna verdubbeld. Dit stelt het bedrijf Adyen na een onderzoek.

Voor het onderzoek gebruikte het bedrijf de data van ruim 1500 bedrijven, verspreid over de wereld. Deze bedrijven laten hun betalingen verlopen via de servers van Adyen. Uit deze data viel te concluderen dat het aantal mobiele betalingen het afgelopen half jaar bijna verdubbeld is. In september 2011 waren de mobiele betalingen goed voor een kleine 3,7 procent van alle betalingen. In maart van 2012 is dit percentage gestegen naar een ruimere 6,2 procent.

Volgens de onderzoekers ligt het aantal betalingen via applicaties in Nederland nog erg laag, doordat er geen ondersteuning is voor iDeal binnen applicaties. iDeal is nog steeds de meest populaire dienst om betalingen te verrichten via het internet voor Nederlanders en wordt hier dan ook massaal gebruikt. Doordat er nog geen ondersteuning van iDeal in applicaties aanwezig is, voelt de consument zich genoodzaakt om terug te vallen op de PC om een aankoop te volbrengen.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat het percentage van fraude via mobiele platformen een stuk lager ligt dan via pc’s. Het percentage zou volgens het onderzoek bijna 50 procent lager liggen. Dit valt vooral te wijten aan het feit dat de consument nog nauwelijks grote aankopen doet via een mobiel platform. Daardoor is het platform voor criminelen nauwelijks aantrekkelijk.