Eens in de zoveel tijd komt er een applicatie voorbij die binnen korte tijd immens populair wordt. Na Angry Birds en Wordfeud is het nu de beurt aan Draw Something. Een neveneffect van dit succes is de explosieve verkoop van Stylus-pennen, welke goed van pas komen bij de applicatie.

Bij Draw Something moet je namelijk door middel van een tekening een woord duidelijk maken aan je tegenstander. Nu kan je dit gewoon middels je vingers doen. Het resultaat is echter in veel gevallen vele malen beter wanneer je een zogenoemde Stylus hanteert. Een onduidelijk krabbeltje groeit dan ineens uit tot een duidelijke tekening van een spin. De applicatie kwam begin februari op de markt en is inmiddels al ruim 30 miljoen keer gedownload.

Met dit verkoopcijfer is de applicatie één van de meest gedownloade nieuwe games voor iOS en Android. Hand in hand met de populariteit gaat de verkoop van de Stylus-pennen. Zo zou volgens de BelCompany de verkoop van deze pennen in de afgelopen weken verviervoudigd zijn. Ook webshops laten weten een toenemende interesse in de pennen waar te nemen.