1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

OMGPOP, de studio achter de kortstondig succesvolle mobiele game Draw Something is wegbezuinigd door moederbedrijf Zynga. Zynga kocht het bedrijf een jaar geleden nog voor 180 miljoen dollar en wil nu wat miljoenen terugverdienen door de studio helemaal te sluiten. Het nieuws komt vanuit de Twitter-account van OMGPOP.

De overname van Draw Something leverde blijkbaar niet op waar Zynga op hoopte. De aankoop van OMGPOP veroorzaakte destijds al twijfels. De gespendeerde 180 miljoen dollar resulteerde in een afschrijving van 90 miljoen dollar, afgelopen oktober.

Ondanks de tegenvallende cijfers en de miskoop blijft de timing van de ondergang opmerkelijk, aangezien Draw Something 2 net een maand geleden debuteerde. CEO en Draw Something-bedenker Dan Porter vertrok vorige maand al bij het bedrijf, nadat hij Zynga min of meer beschuldigde van het kopiëren van andermans games.

De ontslagronde binnen Zynga reikt overigens verder dan enkel de OMGPOP-studio. Het bedrijf gaat 520 werknemers ontslaan en verschillende kantoren sluiten, om zo effectief 18 procent van het personeelsbestand de deur te wijzen. De golf van ontslagen moet het bedrijf een slordige 80 miljoen dollar opleveren.

Het is vooralsnog onduidelijk of we straks nog iets te tekenen zullen hebben. De toekomst van de ooit razend populaire game hangt aan een zijden draadje nu geldschieter Zynga de hand op de knip moet houden.