De iPhone 4S is nog geen half jaar op de markt, maar de geruchten rondom de opvolger ervan steken al meer en meer de kop op. Volgens Zuid-Koreaanse media zal het nieuwe model een grotere en scherpere display krijgen. Volgens deze media gaat het om een 4.6 inch Retina-scherm.

Vorig jaar oktober presenteerde Apple de iPhone 4S. Analisten en consumenten verwachtten eigenlijk dat Apple met een geheel nieuwe iPhone op de proppen zou komen. Toen bleek dat het om een relatief bescheiden technische upgrade van de iPhone 4 ging, leek bij de meesten de teleurstelling de overhand te nemen. Desondanks wist Apple vriend en vijand te verrassen door alle verkoopverwachtingen te breken. De eerste dag gingen er maar liefst één miljoen exemplaren over de toonbank, in de eerste drie dagen zelfs vier miljoen.

Volgens andere geruchten is de iPhone 5 geen fabeltje, maar werd deze op het allerlaatste moment geannuleerd. De bron die destijds het nieuws bracht zei dat hij twee weken lang met het prototype had mogen spelen. Toen al sprak hij over een groter scherm, zonder een exacte maat te noemen.

De laatste berichten bevestigen de bewering dat de volgende iPhone een groter scherm krijgt. Volgens Zuid-Koreaanse media gaat het om een 4.6 inch Retina-scherm. Volgens de media zou Apple al een grote order hebben geplaatst bij zijn toeleveranciers. LG en Samsung, twee zakenpartners van Apple die onder andere schermen leveren, weigeren om commentaar te geven op deze speculaties.

Ten slotte wist de bron te melden dat Apple de nieuwe iPhone in het tweede kwartaal van dit jaar zal lanceren. Dat strookt niet met eerdere berichtgeving. Eind december wist BGR te melden Apple pas in de herfst van 2012 haar nieuwste toestel zal lanceren. De presentatie vindt plaats in september, de verkoop start in oktober.