Middels de applicatie Nokia Play To gaat de Finse fabrikant DLNA-ondersteuning aan de Lumia-reeks toevoegen. De applicatie verkeert momenteel nog in het bèta-stadium, maar is wel al te downloaden via Nokia’s Beta Labs.

Met de update doet Nokia een poging om zijn reeks smartphones zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Met de technologie stelt de fabrikant een gebruiker in staat om draadloos media te delen of op te halen middels andere elektronica.

Waar Apple echter zegeviert met zijn AirPlay, is volgens de website TechCrunch de toevoeging van Nokia een hopeloze mislukking. De applicatie van Nokia blundert volgens de website op meerdere vlakken en is daarom de moeite niet waard. Er zou een beperkte ondersteuning zijn in elektronica en verbindingen zouden meer dan eens uit het niets wegvallen. Natuurlijk kan een definitief oordeel nog niet worden geveld gezien het ontwikkelstadium van de software.

Ondanks dat de applicatie nog niet zo goed doet wat hij belooft, is Nokia wel op de goede weg. We zien namelijk een zeer ijverige fabrikant welke hard werkt om haar toestellen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit doet de fabrikant door zo veel mogelijk nieuwe features toe te voegen aan haar smartphones, waardoor de toestellen zich onderscheiden van andere Windows Phones.

Nokia doet dit daarnaast op een zeer slimme manier. De fabrikant gebruikt welbekende software die zijn naam inmiddels wel heeft gemaakt. Door deze te implementeren maakt Nokia weinig kosten omdat het niet zelf aan de slag gaat met de ontwikkeling van een stukje software. Het is vooralsnog onbekend wanneer de applicatie uit de bètaversie komt en beschikbaar wordt gemaakt voor het grote publiek.