1 min

Zowel de Nokia Lumia 820 als 920 gaan naar verluidt uitgebracht worden in combinatie met een draadloos oplaadstation. Het bewijs daarvoor neemt toe met een uitgelekte afbeelding, waarop de twee smartphones te zien zijn op een oplaadstation.

Het oplaadstation lijkt bijna net zo groot als de smartphone zelf. Aan het oplaadstation zit een draad die hoogstwaarschijnlijk bedoeld is voor een connectie met een USB-poort of stopcontact. Als de geruchten kloppen, kan het betekenen dat gebruikers van deze telefoon eventueel ook oplaadstations van andere fabrikanten kunnen gebruiken. De Amerikaanse telecomprovider Verizon heeft al een aantal smartphonemodellen die gebruik maken van deze techniek in de winkels liggen. Mochten de Lumia 820 en 920 in staat zijn om gebruik te maken van een algemene standaard, dan zet Nokia een grote stap richting universele draadloze laders.

Nokia kondigt vandaag waarschijnlijk de plannen voor de komende periode aan. Wij verwachten voornamelijk nieuws over Windows Phone 8-toestellen, maar ook Windows Phone 7.8-toestellen komen ongetwijfeld aan bod.