1 min

Tags in dit artikel

, ,

De ontwikkelaars van de ChevronWP7-hack hebben aangekondigd te stoppen met het aanbieden en ondersteunen van deze Windows Phone jailbreak. Huidige klanten zullen een jaar lang een Microsoft App Hub lidmaatschap krijgen.

ChevronWP7 was tot heden toe de enige manier om een Windows Phone te unlocken en homebrew-applicaties beschikbaar te maken. De makers geven echter aan dat ze hun doelstelling niet hebben kunnen bereiken. Zo zouden ontwikkelaars hun toestel simpelweg niet unlocken voor ontwikkeldoeleinden en zien zij het uitbrengen van een applicatie in de Marketplace niet als een prioriteit. Ook was er wat verwarring over het doel van de ChevronWP7-diensten, sommigen dachten hun toestel simlock-vrij te maken en anderen dachten dat het om een hackersgroep ging welke volledige root-toegang tot het toestel kon geven. Daarbij kwam ook nog eens een onverwacht hoog aantal e-mails voor ondersteuning.

Er wordt nu samen met Microsoft gekeken hoe hobbyisten en de homebrew-community alsnog tegemoet gekomen kan worden. Iedereen die een unlock-code heeft gekocht, krijgt een gratis upgrade tot een Windows Phone App Hub, een ontwikkelaarsaccount en lidmaatschap voor een jaar ter waarde van 99 dollar.