1 min

Tags in dit artikel

, , ,

We kennen natuurlijk allemaal de emoticon: een denkbeeldig gezichtje dat is gemaakt aan de hand van een aantal leestekens. In het verlengde hiervan heeft Samsung een patent aangevraagd op een technologie die in staat is om de eigen gemoedstoestand te herkennen.

Volgens de patentaanvraag werkt Samsung met zogeheten action units (AU’s). Dit zijn componenten die de samentrekking van de spieren in je gezicht kunnen coderen. Door 30 van deze units te combineren vormen ze een reeks die gezichtuitdrukkingen kunnen herkennen en deze aan een bepaalde emotie kunnen koppelen.

In de patentaanvraag is Samsung zeer vaag over de hardware-eisen: het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf zegt dat alleen een processor en werkgeheugen nodig zijn voor deze techniek. Het bedrijf heeft het bijvoorbeeld niet expliciet over een camera aan de voorzijde om de gezichtsuitdrukkingen waar te nemen.

Over applicaties of andere toepassingsmogelijkheden van deze techniek zegt Samsung niets in de patentaanvraag. Het is denkbaar dat dit een reactie is op een aanklacht die Samsung vorige maand aan haar broek genaaid kreeg. Het bedrijf werd toen aangeklaagd door Varia Holdings, omdat een patent geschonden zou worden dat betrekking heeft op de invoer van emoticons.