Nokia zet enige vaart achter de lancering van de PureView 808. De Finse fabrikant zal de smartphone namelijk nog deze maand uit gaan brengen in Rusland en India. Andere landen zullen spoedig volgen.

Onder deze landen bevindt zich ook Nederland. Eerder was er nog enige onduidelijkheid over het feit of de smartphone ook in Nederland gelanceerd zou worden. Rusland en India zullen de primeur krijgen en daarom het eerste beschikken over deze nieuwe telefoon van het Finse bedrijf. Het is jammer genoeg nog onduidelijk wat de smartphone zal gaan kosten.

Wat wel bekend is, is dat de Nokia PureView 808 zal beschikken over een camera die niet voor de poes is. Nokia plaatste de afgelopen tijd al enkele foto’s op het internet die zouden zijn gemaakt door de PureView 808. Uit deze foto’s blijkt dat de smartphone in staat is om zeer mooie foto’s te maken, wat mede komt door de sensor die foto’s in een resolutie van maximaal 42 Megapixel kan vastleggen. De PureView 808 wordt in tegenstelling van de Lumia-serie niet voorzien van Windows Phone, maar van Nokia’s Belle-besturingssysteem.