Samsung heeft de Galaxy S III aangekondigd. De telefoon is voorzien van een Super AMOLED HD-scherm met een diameter van 4,8 inch en natuurlijk ook Android Ice Cream Sandwich. Het toestel wordt in Europa tegen het einde van mei uitgebracht.

Samsung heeft de Galaxy S III voorzien van een quadcore-processor waardoor allerlei taken als opstarten, surfen, etc. veel sneller zal gaan, in vergelijking met de Galaxy S II. Daarnaast is het dankzij deze processor en het grote scherm tevens mogelijk om twee dingen tegelijk te doen, zo kan je een video kijken en tegelijkertijd ook over het internet surfen.

De camera heeft een resolutie van acht Megapixel en kan in burst-mode 20 foto’s achter elkaar nemen, waarna de S III de beste foto kan uitkiezen. Per seconde worden er meer dan drie foto’s genomen. Met S Beam kunnen foto’s gedeeld worden. Door twee S III’s met de rug tegen elkaar te drukken wordt een bestand direct gedeeld.

De S III begrijpt de mens beter dan de gemiddelde telefoon. Zo worden meldingen bijvoorbeeld niet gegroepeerd in meerdere berichten, maar er wordt een samenvatting gecreëerd van verschillende evenementen die met elkaar te maken hebben. Daarnaast is het, net als bij Apple’s iPhone 4S, mogelijk om de S III met geavanceerde stemcommando’s te besturen.

Een andere interessante feature is dat de front-camera constant de ogen van de gebruiker aan het tracken is. Dit zorgt er voor dat het scherm nooit automatisch dimt of uitgeschakeld zal worden wanneer de gebruiker het toestel in gebruik heeft, maar geen invoer levert. Deze functie elimineert één van de grootste irritaties van een groot deel van de gebruikers.