De Galaxy S III, het nieuwe vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung, zal vandaag het levenslicht zien in 28 landen. Met de derde generatie van de Galaxy S-reeks wil Samsung alle verkooprecords breken en de concurrentie van de spreekwoordelijke kaart vegen.

De Samsung Galaxy S III is voorzien van de nieuwe quadcore Exynos 4412, een processor van eigen makelij. Tevens draait het vlaggenschip op de laatste versie van het mobiele besturingssysteem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Met een schermgrootte van 4.8 inch is de S III een van de grootste smartphones die momenteel te koop zijn: alleen Samsungs Galaxy Note is met 5.3 inch een grotere smartphone in het eigen assortiment. De S III heeft een Super AMOLED HD-scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Op de achterzijde heeft het toestel een 8 megapixel camera. De front facing camera heeft een resolutie van 1,9 megapixels. Verder is het toestel voorzien van een NFC-chip en S-Voice, Samsungs antwoord op Apple’s spraakherkenningssoftware Siri.

De Samsung Galaxy S III is vanaf vandaag verkrijgbaar in 28 landen, waaronder Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. In juli moet het toestel verkrijgbaar zijn in 145 landen. Met de S III wil Samsung de strijd aangaan met haar grootste concurrent Apple. Het Amerikaanse elektronicabedrijf had in het eerste kwartaal van dit jaar een marktaandeel van 24,1 procent. Met ruim 44,5 miljoen verkochte smartphones weet Samsung haar grootste concurrent echter te overtreffen, omgerekend heeft het Koreaanse bedrijf een marktaandeel van 30,6 procent.

Samsung heeft al het vertrouwen dat de Galaxy S III alle verkooprecords gaat breken. Volgens het technologiebedrijf hebben providers wereldwijd al meer dan 9 miljoen pre-orders geplaatst. De Galaxy S II, de voorganger van de S III, ging wereldwijd meer dan 20 miljoen keer over de toonbank. Dat wil Samsung verbeteren met het nieuwe vlaggenschip.