2min

BGR stelt er zeker van te zijn, wij houden nog een slag om de arm, de specificaties van de Samsung Galaxy S III. De Galaxy S III moet het volgende high-end toestel van Samsung worden en het volgende kassucces.

Van de Galaxy S II gingen inmiddels meer dan 20 miljoen exemplaren over de toonbank en Samsung’s doel zal ongetwijfeld zijn om dat te verbeteren. Om dat te bereiken zou het bedrijf de strategie met betrekking tot de lancering hebben gewijzigd. Waar Samsung normaal gesproken de smartphones eerst in Europa en Azië op de markt brengt en later in de rest van de wereld. Zou het bedrijf de Galaxy S III meteen wereldwijd willen lanceren.

Conceptfoto van Galaxy S III, door BGR

De specificaties van de Galaxy S III, zijn als ze kloppen, wel ontzettend goed te noemen. Volgens BGR gaat het toestel een keramische behuizing krijgen met een 4,8 inch Super Amoled Plus HD touchscreen. De resolutie van dit 4,8 inch scherm zou maar liefst 1920×1080 pixels zijn, oftewel Full HD. Het toestel zal naar verluidt worden aangedreven door Samsung’s aller nieuwste Exynos processor, een quad-core die is afgeklokt op 1,5 GHz. Het toestel zou verder beschikken over een 8 Megapixel camera aan de achterzijde en 2 Megapixel aan de voorzijde, ook zou het geschikt zijn voor LTE-netwerken en draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met een nieuwe versie van Touchwiz.

Vooral de Full HD resolutie zou Samsung een flinke voorsprong geven op de concurrentie. De smartphones die de afgelopen twee dagen zijn aangekondigd op het Mobile World Congress hebben allemaal een HD-ready resolutie van 1280×720 pixels.