1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft vandaag haar eerste twee ultrabook-modellen aangekondigd; de Vaio T11 met een 11,6 inch-scherm en de Vaio T13 met een 13,3 inch-scherm. De Vaio T-modellen zullen wanneer ze te koop zijn de goedkoopste ultrabooks zijn die op de markt te verkrijgen zijn.

In een persbericht doet Sony de ultrabooks volledig uit de doeken. Zo zullen ze draaien op de Intel Core i3-2367M-processor. Sony heeft dus gekozen om gebruik te maken van de oudere Sandy Bridge-chips in plaats van de nieuwe Ivy Bridge-processor, welke sneller en energiezuiniger is. Verder zal er 4 GB werkgeheugen aanwezig zijn en voor grafische prestaties is er de Intel HD Graphics 3000. Voor opslag zal er een 320GB HDD met Intel Smart Response Technology ingebouwd worden, waardoor een snel SSD-cachegeheugen aanwezig is voor een korte opstarttijd.

De Vaio T-ultrabooks zullen niet tot de dunste modellen behoren met de 17,8 millimeter dikte en het gewicht van 1,6 kilo. Ondanks dat niet de nieuwste generatie Intel-processoren worden gebruikt claimt Sony een accuduur van negen uur.

Sony geeft de ultrabooks een adviesprijs van respectievelijk 649 en 699 euro mee, waardoor het de goedkoopste ultrabooks tot nu toe zijn. Eind deze maand zullen beide modellen te koop zijn, in juni zullen een i5- en i7-variant volgen.