min

Tags in dit artikel

, ,

Ook T-Mobile laat vandaag weten te beginnen met de uitrol van een 4G LTE-netwerk voor zakelijke klanten. De snelle internetdienst zal beschikbaar komen in een beperkt aantal regio’s. T-Mobile voldoet hiermee aan de eis van de overheid dat gekochte frequenties binnen een jaar in gebruik moeten worden genomen.

Providers hebben tot vandaag de tijd om de plannen omtrent het aanbieden van 4G-diensten bekend te maken. T-Mobile zal de dienst toevoegen aan het T-Mobile 26 pakket, welke beschikbaar is in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Leiden, Gorinchem en Delft. De telco voldoet hiermee aan de eisen die waren gesteld bij de veiling van de 4G-frequenties. In navolging van Ziggo en KPN maakt ook T-Mobile de dienst slechts beschikbaar voor een beperkt aantal regio’s en alleen voor zakelijke klanten. Alleen Tele2 stelt het 4G-netwerk ook beschikbaar voor consumenten.

T-Mobile zal bij het abonnement een dongle leveren om bijvoorbeeld op een laptop of tablet verbinding te maken met het 4G-netwerk. Het abonnement zal 85 euro per maand gaan kosten en eenmalig 44,12 euro aan activatiekosten.