Microsoft doet goede zaken in China. Windows Phone is pas onlangs uitgebracht in het omvangrijke land, maar het mobiele besturingssysteem is in die korte tijd al voorbijgestoken aan de verkopen van Apple’s iPhone.

De COO van de Chinese afdeling van Microsoft geeft aan dat in de eerste twee maanden een aandeel van 7 procent is verkregen. Dat klinkt wellicht niet bijzonder hoog, maar aangezien de iPhone verantwoordelijk is voor slechts 6 procent van de verkopen, is het toch zeker geen slechte prestatie voor Microsoft. Het is natuurlijk de vraag of de initiële goede cijfers al een teken zijn voor de toekomst, of dat veel Chinezen hun aankoop hebben uitgesteld tot Windows Phone op dr markt kwam, waardoor het verkoopaandeel in de komende maanden terug zou kunnen vallen.

Als de softwaregigant echter alvast naar boven kijkt, wordt het duidelijk dat het ultieme doel momenteel nog ongrijpbaar is. Google’s mobiele besturingssysteem Android bezit in China een aandeel van 69 procent wat betreft de verkopen.

Microsoft is momenteel hard aan het werken om de Chinese markt verder te veroveren. Het bedrijf uit het Amerikaanse Redmond heeft momenteel maar liefst 2500 werknemers van de R&D-afdeling aangesteld om meer Chineestalige applicaties te verzorgen.