In een persbericht laat analistenbureau Gartner weten dat Microsoft in de periode van juli tot september dit jaar een marktaandeel van 2,4 procent op de smartphonemarkt heeft behaald. Dit is een stijging van 0,9 procent wanneer deze cijfers worden vergeleken met de cijfers van een jaar geleden. Destijds bedroeg het marktaandeel nog 1,5 procent.

Gartner stelt dat er tussen juli en september dit jaar ongeveer 4 miljoen smartphones zijn verkocht die draaien op een besturingssysteem van Microsoft. Vorig jaar in dezelfde tijdsperiode waren dit er slechts 1,7 miljoen.

Deze nieuwe cijfers zijn overigens nog steeds niet in verhouding tot die van Google’s Android. Gartner stelt dat Android nu een marktaandeel van 72,4 procent geniet, 19,9 procent meer in vergelijking met het jaar hiervoor. Dit betekent dat er meer dan 122 miljoen Android-smartphones verkocht zouden zijn tussen juli en september.

Apple komt op een tweede plaats terecht met een aandeel van 13.9 procent. Dit is een daling van 1,1 procent ten opzichte van vorig jaar. Research in Motion krijgt ook een daling voor de kiezen, waar het bedrijf vorig jaar nog 11 procent marktaandeel had, is dit met een huidig aandeel van 5,3 procent in dit jaar behoorlijk gedaald.

De cijfers van Gartner lijken vrij veel op de cijfers die IDC eerder al naar buiten bracht, volgens het IDC zou Microsoft 2 procent van de markt in handen hebben en Android zelfs de 75 procent halen. Ook Apple zou het iets beter doen, zij zouden zelfs van 13.8 procent naar 14.9 procent gestegen zijn in plaats van de hierboven genoemde daling.